Finns det osocial försäljning?

Det pratas mycket om Social Selling - ett begrepp som även om det funnits ett tag kan hävdas vara relativt nytt. Men vad betyder egentligen Social Selling? Vad är det som är nytt? Och, kan man jobba med motsatsen – osocial försäljning?

More...

Det finns olika definitioner och perspektiv på Social Selling.

  • Man kan se det som att säljarbetet sker på sociala medier och därför kallas det för social selling.
  • Eller så kan man se det som att försäljningsarbetet blivit mer socialt än tidigare, möjliggjort av digitala verktyg och kanaler.

Jag vill hävda att försäljning alltid varit i högsta grad socialt. Säljmetodiken har inte ändrats. Det handlar fortfarande om prospektering, relationsbyggande, kvalificering, förhandling och avslut.

Faktum är att tekniker för Social Selling (det vill säga relationsbyggande) har använts sedan långt innan internet fanns.

Det som är nytt är att dessa tekniker nu översätts till digitala plattformar och kanaler. Och inte uteslutande till sociala medier utan även andra digitala kanaler som till exempel blogg och e-mail.

Det här möjliggör nya kommunikationsbeteenden och gör arbetet enklare och effektivare. Du kan hålla kontakt med fler och mer mekaniskt. En icke-nätverkare kan bli en bra nätverkare.

Någon som lyckats väldigt väl med att kombinera klassisk säljmetodik med nya verktyg och arbetssätt är vår nya partner Patrik Nordkvist.

I vårt webinarium den 12 december kan du få inblick i Patriks system för hur du anammar de nya kommunikationsbeteenden som krävs för att lyckas med social selling.

WEBINARIUM: SOCIAL SELLING

Kostnadsfritt webinarium om Social Selling för konsulter och experter.
Så här får du fler prospects, bättre relationer och mer affärer

Lämna en kommentar 0 kommentarer