Frustrerande eller inspirerande?

När jag startade konsult- och rekryteringsfirman Certus Executives för åtta år sedan hade jag jobbat 10 år på Accenture och Connecta. Jag var bra på att utveckla organisationer, sätta processer och bygga fungerande team, så jag trodde att det skulle bli en enkel match. Det kom därför som en överraskning när jag insåg att utmaningarna för småbolag, speciellt i uppstart, var annorlunda.

Jag och teamet kämpade i flera år med att få lönsamhet, säkra kassaflödet och balansera sälj och leverans. Samtidigt ville jag bygga en skalbar verksamhet som inte var beroende av mig, så att jag kunde få mer frihet både ekonomiskt och i tid.

Den frustration jag kände under starten av mitt bolag är vad som födde idén till Certus Growth (tillsammans med min passion för utveckling av företag och individer). Jag insåg att entreprenörskap är ett yrke i sig, och att jag saknade erfarenhet och kunskap inom flera områden.

Sedan dess har jag plöjt kurser, studerat förebilder och lagt mer än 3 000 timmar på att hitta, testa och införa rätt rutiner inom marknadsföring, försäljning, rekrytering, ekonomisk kontroll och administration. Det hjälpte förstås att jag kunnat se en rad framgångsrecept hos de konsulter och partners jag intervjuat under mina år inom Executive Search.

Jag tror att många har känt som jag och delar min upplevelse av att vara ensam i företagarrollen. Min förhoppning är därför att Certus Growth ska bli ett forum för utbyte och dialog mellan småbolagsföretagare.

Vilken är din upplevelse av att starta och driva småbolag? Stressande & Frustrerande eller Avspänt & Inspirerande?
Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Lämna en kommentar 0 kommentarer