Ett smart sätt att generera leads – håll ett webinarium

Som du kanske märkt har vi kört några webinarium under hösten. Ett webiniarium är i korthet ett seminarium online. Du kan ha hur många deltagare som helst och de kan delta var än de befinner sig, framför sin egen dator.

Webinarium är en riktigt smart komponent i flödet för leadgenering. Det fyller nämligen flera syften samtidigt. 

More...

För att förklara hur, låt oss sätta in webinarium i den grundmodell för effektiv säljdrivande kommunikation som vi ofta pratar om.

1. Du publicerar innehåll (content) på blogg och på sociala medier.

2. Vissa av inläggen leder till landningssidor som tipsar om någon form av premiummaterial till exempel en nerladdningsbar rapport. Sådant material kallas ofta för Lead Magnet.

3. Besökaren lämnar sin epostadress i ett formulär på landningssidan för att få din Lead Magnet.

4. Nu kan du fortsätta att kommunicera och fördjupa kontakten genom att skicka mer content via mail.

5. Sista steget är CTA (call to action). Du erbjuder något för att få till en personlig relation eller försäljning.

Webinarier fyller flera syften samtidigt

Det tjusiga med webinarier är att de fyller flera syften på samma gång:

  • Registreringssidan för webinariet är i sig en landningssida. När en intressent anmäler sig till ditt webinarium hamnar hans eller hennes epostadress på din epostlista.
  • Själva webinariet utgör alltså en typ av premiummaterial, en Lead Magnet.
  • Du får också en personlig kontakt (om än inte fysisk). Intressenterna kan höra dig (och se dig om du vill) under presentationen.

Webinariet ger alltså digitala leads som kan följas upp genom smart digital kommunikation och/eller av säljande personer.

Webinarium för kunder

Vi hjälper just nu några av våra kunder att få till webinarium och tillhörande ”mini-funnels” för kommunikation. Här är ett exempel från EnvokeIT som hjälper företag med smarta IT-lösningar. Vad varje chef måste veta om molntjänster och Office 365.

Området är ett annat än det vi brukar prata om men kan kanske vara intressant för dig, speciellt om ni arbetar i Microsoftmiljö. Det handlar om att Office 365 inte bara är officepaketet, som många tror. Och hur företag kan få ut de produktivitetsvinster och besparingar som tjänsten är gjord för.
Välkommen att anmäla dig!

VILL DU KÖRA WEBINARIER?


Har du funderat på att använda webinarer? Eller vill du förbättra ett existerande för att få till systematiken som genererar nya kunder och försäljning mer förutsägbart och mätbart?

Vi ser ett stort intresse för denna typ av ”taktisk marketing funnel” och genomför just nu flera sådana projekt.

Om du tror att webinarier kan vara intressant för ditt företag, kontakta mig för en dialog om huruvida det kan passa er: david.tegenmark@certusgrowth.se

Lämna en kommentar 0 kommentarer