Kom igång med video för att bygga relation och generera intäkter

Många företag har börjat inse att video är framtidens sätt att marknadsföra och sälja sina tjänster. Allt större andel av det content ​som finns på internet är video. Enligt uppskattningar kommer 80% av all internettrafik ​utgöras av video redan år 2019.

Att göra video ​kan ​vara ett mycket effektivt sätt att knyta nya kontakter, bygga relationer och stänga affärer, om du bara vet hur ni ska göra.

More...

Video är ett format för content marketing som växer rekordsnabbt. Samtidigt är det många som inte kommit igång ​med video och många som provat ​har inte hittat rätt eller sett mätbar effekt på sin försäljning.

​Tre saker för att ​få effekt

​Vi ser dagligen exempel i sociala medier på personer och företag som gör mer eller mindre lyckade försök att använda video som del av sin marknadsföring.

Ibland blir det riktigt bra!

​Andra gånger ​finns det pusselbitar som ​saknas för att ​initiativet ska få önskad effekt.

  • ​Personen bakom kameran behöver komma fram på bästa sätt. Hen behöver framstå som lugn, trygg och kompetent. Och det gäller att snabbt komma till saken​ - varför ​ska jag titta klart på just denna video?
  • ​​Det gäller att ha ett tydlig budskap och förmedla något relevant och intressant som ger värde för ​mig som tittar.
  • ​​​Och helst ska ju videon göra att jag får upp ögonen för personen eller företaget i fråga, så att jag själv känner att jag vill ta ett steg till att knyta kontakt. Antingen genom att direkt kontakta personen. Men kanske oftare genom att connecta via sociala medier, anmäla mig till ett webinarium eller seminarium,  eller signa upp mig på företagets e-postlista.

​Rädsla ett vanligt hinder

Många vi pratar med känner viss rädsla för att ställa sig framför kameran och prata. Kanske kan du relatera till det? Känslan av att:

”Vi borde komma igång med video.
Jag vet ju att jag eller personer i mitt företag har riktigt bra saker att förmedla.
Men hur ser vi till att vår kunskap och vårt budskap kommer ut på bästa sätt ​
och inte försvinner i mediastormen".

Detta skulle vi vilja ändra på.

​För en tid sedan höll vi ett webbinarium om video tillsammans med videostrateg Thomas Hoflin på Anymotionom. Webbinariet handlade om ​videoformat som ger försäljning, format som ​kan tas fram enkelt på egen hand och hur du kan få in video i er inbound eller content marketing mix.

​Thomas ​satte ihop samma information i en nedladdningsbar PDF. Klicka här för att ladda ner.

Lämna en kommentar 0 kommentarer