Tre sätt att växa ett konsultbolag

Många  konsultbolag har kört fast och lyckas inte växa bortom en viss storlek. Andra får till en rakettillväxt och går från 4 till 100 personer på ett drygt år. Hur gör de? Här är tre tillväxtstrategier som flera bolag jag kommit i kontakt med har använt.

1)   Karismatisk ledare

En erfaren konsult med exceptionell ledarförmåga drar med sig följare bland sina kollegor och vänner när han/hon startar eget konsultbolag. Det är inte helt ovanligt med denna ”massflykt” från större företag.

2)   Förståelse för kandidatmålgruppens behov

Ett konsultbolag som verkligen förstår och erbjuder exakt vad deras idealkandidater vill ha som de inte får tillgodosett idag. Dessa företag fokuserar på att bygga en uttalad kultur och leverera på de värden som konsulter värdesätter.

3)   Uttalad nisch

Ett företag med tydlig marknadsnisch har lättare att hitta kandidater. Konsulterna lockas av den specifika kompetensen och fördjupningen i sitt intresseområde, som de dessutom delar med sina nya kollegor. Denna strategi ställer krav på grundarna – de behöver förstå marknaden, trender och kundbehov.

Vissa bolag har använt en kombination av dessa tre strategier.

Här kan du läsa mer om hur du attraherar de bästa kandidaterna. I rapporten ”Rekrytering för Konsultbolag – En headhunters hemligheter”, har jag samlat insikter från mina år inom konsultrekrytering. Ladda ner gratis!

 

Lämna en kommentar 0 kommentarer