[BOKTIPS] ”Work The System” – Frihet genom ett systematiskt företag

En ökad grad av systematik i ditt bolag kan onekeligen ge en rad fördelar: ökad effektivitet, frigörande av tid, bättre service, nöjdare medarbetare, enklare att ta in ny personal och så vidare.

Men det är inte helt enkelt att få till i praktiken. Inte minst som processer är ALLT, allt som människor och system gör i din organisation. Det kan kännas minst sagt övermäktigt.

Jag vill tipsa om en riktig mästare på området, Sam Carpenter.

Han har vänt sitt företag från förlust och en omänsklig arbetsvecka till ett bolag med god lönsamhet och där han själv numera gjort sig själv överflödig.

Han har byggt sitt företag som en väljoljad maskin.

Work the System

Carpenter lyckas med något som ingen annan klarat (vad jag har sett). Med visst undantag för Michael Gerber (”The e-myth – why most small businesses fail and what to do about it”) som haft samma budskap men inte lyckats lika bra. Att förklara hur processarbete kan göras i praktiken. Så att det inte blir bilder i en Powerpointpresentation eller dokument i en byrålåda, utan får verklig påverkan på organisationens funktion och utveckling.

Carpenter har skrivit en bok Work the System och har också en onlinekurs på temat. Båda rekommenderas varmt. Boken kan laddas ner kostnadsfritt här.

Jag har alltid varit intresserad hur saker fungerar. Det tillsammans med ett intresse för beteendevetenskap och interaktion mellan människor har gjort att jag alltid känt väldigt starkt för just processtänk, systemteori och organisation.

Det är också en orsak till varför jag insåg vikten av digital marknadsföring och försäljning. Det är nämligen ett område som kan systematiseras på ett effektivt och mätbart sätt, dels med dagens tekniska möjligheter, dels med utveckling av arbetsrutiner för hur marknad och sälj kan arbeta tillsammans.

 

 

Lämna en kommentar 0 kommentarer