Bygg ny hemsida som ett proffs

Funderar du på att göra om eller bygga ny hemsida? Känner du tveksamhet inför projektet? I så fall är du inte ensam.

För egen del brukade jag alltid känna ett stort mått vånda inför webbprojekt. Och det verkar som om många delar den osäkerhet jag kände.

Idag finns fler alternativ än någonsin. Du kan göra din hemsida själv med drag n´ drop verktyg. Eller så kan ett hemsideprojekt landa på uppemot 1 miljon kronor.

Vilken ambitionsnivå ska vi ha? Vad är viktigt? Vilken leverantör ska vi välja? Frågorna brukar vara många på affärsnivå. För att inte tala om alla tekniska frågor om plattformar och integrationer. Och inte minst: Hur ska hemsidan stödja vår försäljning och marknadsföring?

Det är inte ovanligt att hemsideprojekt drar långt över sin budget, blir rejält försenade och kostar mycket mer interntid än beräknat. Många företagare bränner tid och pengar helt i onödan. Och når ändå inte målet att hemsidan ska generera kunder och merförsäljning.

I slutändan är det du som måste ha koll, ställa rätt krav och förstå vad du ska beställa för att nå dina affärsmål. Och det är inte helt enkelt. Vi kan konstatera att det är svårt att vara en bra beställare, speciellt av något man beställer sällan.

Bli en bra beställare

Vi är själva inte experter på att bygga hemsidor. Det vi däremot kan, är att ställa rätt affärskrav för den digitala plattform du behöver. En plattform som gör att du kan generera kunder via digitala kanaler och där hemsidan är en av pusselbitarna.

Vårt mål nu är att sprida kunskapen om hur du som beställare kan tänka för att ställa rätt affärskrav på en ny hemsida. Vi tittar på helheten och alla de pusselbitar som behövs för att hemsidan ska kunna generera prospects och kunder. Och vi tittar på vad du kan välja bort. Vi lägger också fokus på resultatet mer än på utseendet. Så att inte din hemsida bara blir ännu en vacker broschyr på nätet.

Vi har de senare åren hjälp en rad entreprenörer med upphandlingsstöd för hemsida. Utifrån dessa erfarenheter, och genom ett samarbete med en riktigt vass expert på själva hemsidebygget, har vi tagit fram en unik modell för att göra projektspecifikationen.

Den hjälper dig att skapa en ärlig bild av vilka delar som bör ingå och ger en mer korrekt uppskattning av storleken på budget. Så att ditt webbprojekt kan göras klart snabbare, kosta mindre och ge bättre effekt.

Beställarworkshop för dig som ska bygga hemsida

Nu planerar vi att genomföra en workshop där vi går igenom denna helhetsmodell och du får applicera den på ditt företag.

Den passar för bolag som har en viss budget att lägga på en ny hemsida. Runt 50 000 kr eller mer, oavsett övre gräns. Ju större företag och projekt desto viktigare blir beställningen.

Men innan vi spikar agendan och riskerar att missa något viktigt, så vill vi gärna höra din feedback. Om du vill ta några minuter och svara på ett par frågor så skulle vi bli väldigt glada.

Till den superkorta enkäten

 

 

Lämna en kommentar 0 kommentarer